LISTA: De här flygbolagen har den bästa flygplansmaten

Flera nya bolag på listan.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Flygplansmat väcker kanske dåliga minnen hos många. Men det finns flygbolag som levererar god mat, och resesöksajten Skyscanner har genom en undersökning tagit reda på vilka de är. Bäst är Turkish Airlines.

– Vi gjorde en liknande undersökning för fem år sen och även då stod Turkish Airlines högt upp på listan. Det tolkar vi som att flygbolaget under längre tid har levererat god mat till sina resenärer, något som naturligtvis många lägger på minnet. Turkish är dessutom duktiga på att anpassa sina måltider till olika dietkrav, exempelvis vegetarisk kost, vilket gör att alla passagerare kan äta gott på flyget, säger Elisabeth Norberg på Skyscanner till Aftonbladet.

När svenska resenärer fick säga sitt om vilket flygbolag som har den bästa maten fick Turkish Airlines 16 procent av rösterna. På andra plats kom Emirates med 12 procent, sedan SAS med 11 procent följt av Qatar Airways med 10 procent. Varken Emirates och Qatar fanns med på listan för fem år sedan. 

Enligt undersökningen beslutar sig dock fem procent av resenärerna att helt välja bort flygplansmaten, bland annat för att den inte är inkluderad i biljettpriset, eller för att den ser osmaklig ut.

De här flygbolagen har den bästa flygplansmaten:

1. Turkish Airlines - 16 procent

2. Emirates - 12 procent

3. SAS - 11 procent

4. Qatar Airways - 10 procent

5. Thai Airways - 9 procent

6. Lufthansa - 5 procent

7. Air France - 5 procent

8. KLM - 5 procent

9. Norwegian - 3 procent

10. SWISS - 3 procent

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar