Laddar

LISTA: De vann pris på UF-mässan

På onsdagen samlades gymnasieungdomarnas i Kalmar sportcenter för Ung företagsamhets mässa.

delningar

Under en prisutdelning korades de bästa företagen i en mängd olika kategorier. Ett antal av vinnarna får nu göra upp på Ung företagsamhets eget SM senare i vår.

Årets UF-företag:

SmartNstable UF, Västerviks gymnasium

De har skapat ett ställ för mobilen eller surfplattan, och görs av fångar på Västerviksanstalten.

Juryns motivering: ”Företaget har skapat en produkt som är både hållbar, innovativ och där företaget värnar om socialt entreprenörskap”.

Årets produktutveckling:

Organic Haircaire UF, Fria läroverken

Juryns motivering:  ”Med målmedvetenhet och en lysande pålästhet har man kokat ihop en excellent recept för en fantastisk produkt.”

Hållbart företagande:

Organic Haircare UF, Fria läroverken

Juryns motivering: ”Ett gediget miljötänk och något som alla behöver.  Enkelt och smart och lätt att skapa storskaligt.”

Årets monter:

Organic Haircare UF, Fria läroverken

Juryns motivering: ”Kunniga och proffsiga med ett informativt grafiskt material.”

Årets hantverk:

Abstract UF, Fria läroverken

Juryns motivering: ”En hantverksplattform som präglas av ett uthålligt och konstnärligt skapande. En helhetsprodukt där individuell kreativitet kan få möta en större publik.”

Årets vara:

Keylution UF, Calmare internationella skola

Juryns motivering: ”Med egen design och smart lösning, så har detta företag jobbat fram sin produkt. Med lokala leverantörer, tydlig målbild och en efterfrågad produkt tror vi att företagarna kommer att fortsätta sin resa som entreprenörer in i vuxenlivet.”

Årets säljare:

Philip Thorsell, Keylution UF

Juryns motivering: ”För att lyckas skapa en känsla för en rätt banal produkt, samtidigt som ett behov väcks hos intresserade. Så lyckas årets säljare ge oss ett tydligt budskap och samtidigt gå mot ett målmedvetet avslut”.

Årets tjänst:

Idrottsplatsen UF, Calmare internationella skola

Juryns motivering: ”Vinnaren har av egen erfarenhet och mycket slit skapat årets tjänst. Det här är bara början på en tjänst som kommer ta många ungdomar in i idrottens värld.”

Årets affärsplan:

Välgörande lådan UF, Calmare internationella skola

Juryns motivering: ”Produkten är socialt, miljömässigt och ekonomiskt hållbart. En kärnfull och kreativ affärsplan som ger en känsla som stämmer väl överens med produkten.”

Årets Skola:

Calmare internationella skola

Juryns motivering: ”Skolan arbetar långsiktigt med UF-företagande och företagsamhet vilket har gjort att 68 % av skolans elever i årskurs två och tre driver UF-företag. UF-företagen på skolan har hög kvalité med stora utvecklingspotentialer som framtida företag.”

Årets Lärare:

Patrik Gahm och Malin Toro Nilsson, Calmare internationella skola;

Juryns motivering: ”Lärarna arbetar målmedvetet för UF-elevernas bästa och får kontinuerligt fram företag med hög kvalité. Lärarna arbetar även målmedvetet för att utveckla skolans UF-verksamhet med bland annat en egen mässa och draknästet på engelska.”

Årets arbetslag:

Oscarsgymnasiet gymnasiesärskola

Juryns motivering: ”Arbetslaget arbetar långsiktigt tillsammans för elevernas bästa och med fokus på att utveckla elevernas företagsamhet. Ett gott exempel på att alla kan.”

Årets digitala kommunikation:

Abstract UF, Fria Läroverken.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.