Laddar

LISTA: Här är franchiseföretagen som siktar på Kalmar

Ett 40-tal företag har uttryckts ett särskilt stort intresse för att etablera sig i Kalmar – och nu söker man drivna personer. "En möjlighet man inte sätt tidigare".

delningar

På torsdagskvällen är allmänheten inbjuden till en gratis informationskväll på Kalmarsund Hotell. Den arrangeras av Franchisetorget och det blir bland annat presentationer av det 40-talet företag som är intresserade av Kalmar.

– Det känns jättekul, detta blir tredje året som vi kör i Kalmar och vi ser en tydlig trend i att intresset ökar för varje år, säger Ramona Byrö, projektledare hos Franchisetorget.

För vem passar det att bli franchisetagare?

– Den som vill byta karriär mitt i livet. Det kan vara ganska svårt för många att göra den vändningen på egen hand, det är inte enkelt. Franchise är ett sätt att göra det och komma igång mycket snabbare.

Fem stycken av företagen – Finders Fee, Fritidsbilen, Ångtvättbilen, Veterankraft och Rent A Wreck finns på plats för att berätta mer om sin verksamhet. Besökarna får även lära sig om vad det innebär att bli franchisetagare och får höra om både för- och nackdelar samt vad ska man tänka på.

Vid de tidigare träffarna har ett 50-tal personer dykt upp och på torsdag hoppas Ramona Byrö att ännu fler tar chansen.

– Människor får upp ögonen för det och ser en möjlighet som man inte sätt tidigare. De som verkligen vill göra något annat är öppna för alla branscher, det kan vara allt ifrån café till bemanning. Det är sättet att driva eget som franchisetagare som lockar, säger Ramona Byrö.

Att många av landets över 700 franchiseföretag är intresserade av Kalmar märks redan nu. Inom kort ska stans första Taco Bar öppna och hyllade app-restaurangen Pinchos är redo för premiär under november månad.

Här kan du läsa mer om torsdagens informationskväll.

Franchiseföretag som vill till Kalmar:

Abrella Rugstore American Spin Cream True Workout Time2Care Pressbyrån Itrim Fashionized Ångtvättbilen Hemmafönster Pizzabakeren The Steakhouse Pub Niska Finders Fee Clustera Gymi Grafitti Café Sushirullen Jobzone Party Land Hemglass Make Up Store Paco’s Mexican Grill Fritidsbilen Skyltstället Mail Boxes Etc Smarter Marketing Salads and Smoothies Taco Bar JMS Vattenrening N3zones 7-Eleven Wagner Tinzimara Moogio Eggs Inc Rent A Wreck ColorGlo Yoogiboost Floral Image

Fotnot: Vissa av företagen kan redan vara etablerade i Kalmar, men söker ytterligare möjligheter.

Relaterade artiklar