Laddar

LISTA: Hit reser svenska barnfamiljer i sommar

Så ser topplistan ut under perioden juni till augusti.

delningar

Att ta en semester under påsken är inte helt ovanligt, men många väljer också att spara sin utlandsresa till sommaren. Resia har gjort en undersökning på vilka semesterorter som är populärast bland svenska barnfamiljer.

– Säga vad man vill om all inclusive, men bland barnfamiljerna är det ett koncept som i år verkar växa sig ännu starkare. Att resa med barn med helt olika önskemål om såväl maträtter som mattider kan vara en utmaning för även den mest rutinerade resenären. Det och att det är betydligt lättare att räkna ut en budget tror jag är de främsta framgångfaktorerna, säger Lina Eklund, PR-specialist Resia.

Andra saker som enligt Resia uppskattas av barnfamiljer är vattenrutschkanor, wi-fi och barnklubbar. Den plats som toppar listan är Mallorca i Spanien.

”Helt utan konkurrens är Mallorca sommarens vinnare bland barnfamiljerna, och framför allt då Alcudia med sin potatismjölsstrand och palmer”, skriver Resia.

Tvåa och trea på listan hamnar de två grekiska öarna Kreta och Rhodos. När barnfamiljer väljer bort det typiska charterresorna så är det populärt med kryssningar, men även kortare resor till exempelvis London.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.