LISTA: Nio oväntade knep du kan göra med öl

Öl kan användas till betydligt mycket mer än att bara dricka. Här är nio saker du inte hade en aning om att öl kunde vara bra till.

delningar

Öl är inte bara gott att dricka. Det funkar även att använda till en rad knep du inte visste om. Drycken som innehåller en rad B-vitaminer är användbar till flera saker i ditt hem, skriver Måbra.

Ge glans åt trämöblerna – Istället för att använda en dyr möbelpolish räcker det att fukta en trasa med öl och polera träet.

Göra rent smycken – Ta fram dina smycken och lägg dem i en skål eller ett glas. Häll upp lite öl och låt smyckena ligga där en stund. Efteråt sköljer du av guldet med vatten och torkar dem. Helt plötsligt är de som nya igen.

Få loss rostiga bultar – Det kan vara riktigt svårt och nästan kännas omöjlig att få loss bultar som rostat fast. Men häll på lite öl så kan karboniseringen hjälpa till att få upp rosten.

Göra en fälla för mördarsniglar – Mördarsniglar kan förstöra din trädgård rejält. Men genom att göra en fälla med lite öl kan snart problemet vara löst. Det är nämligen så att krypen älskar jästsmaken i öl.

Gör en ansiktsmask – Det räcker inte att bara hälla öl på ansiktet för att det ska fungera. Men om du blandar det med en äggvita, en tesked öl, en tesked yoghurt, en tesked olivolja och en tesked mandelextrakt så har du en bra salva att smörja i ansiktet.

Använd som gödningsmedel – Växer gräsmattan för sakta? Testa att vattna med lite öl.

Få glansigt hår – Det kan låta äckligt men det ger resultat. Skölj håret med öl och massera in det i hårbotten. Efter att det fått verka i några minuter så sköljer du av håret med vatten.

Ta ett fotbad – Stoppa fötterna i ett fotbad med öl gör fötterna mjukare. Ett tips är att också smörja med en rötkräm efteråt för maximal effekt.

Gör en getingfälla – Även getingarna gillar öl. Genom att enkelt ställa ut en flaska eller burk så åker de ner, men tar sig inte upp.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar