Laddar

Live cooking-restaurang öppnar på Kvarnholmen

Mattrenden kommer till centrala Kalmar. "Vi renoverar nu men hoppas kunna öppna nästa vecka".

delningar

Taste of Orient – så heter Kalmars senaste tillskott i restaurangbranschen. Inom en snar framtid slår Mohamed Abo Eyad och Mohamad Kadoura upp portarna i den nyrenoverade lokalen på Norra Långgatan i centrala Kalmar.

– Vi renoverar nu men hoppas kunna öppna nästa vecka, säger Abo Eyad.

Restaurangen, som ligger i Lebanese Tastes gamla lokaler, kommer till en början att erbjuda arabisk och internationell mat – men med en twist.

– Vi har köpt ett stekbord från ett företag i Tyskland som importerar från Ostasien. Gästerna sitter runt bordet och äter direkt från det, berättar Abo Eyad.

Konceptet kallas för live cooking och innebär att gästerna blir en del av matlagningen. Det stekbord som finns på Taste of Orient har plats för fem-sex personer. Restaurangen är också utrustad med kolgrill.

Mohamed Abo Eyad har tidigare jobbat på restaurang i Syrien och i Grekland. Kompanjonen Mohamad Kadoura har 15 års kockerfarenhet från Jordanien och Libanon och har arbetat på Gerds Mat i Nybro.

– Vi vet mycket om mat och kommer kunna byta ut menyn om vi vill. Jag hoppas vi får många kunder som vill komma tillbaka flera gånger. Nu ska det bli roligt att komma igång, avslutar Abo Eyad.

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.