Laddar

Livsviktigt projekt när Kalmarbon reser till norra Afrika

Därför åker de till Marocko.

delningar

Mehdi Chafik och Alexander Louhichi har jobbat tillsammans inom olika projekt som berör sociala utmaningar som samhället står inför under de senaste tio åren.

För tillfället arbetar Kalmarbon Alexander som verksamhetschef inom socialtjänsten i Torsås kommun och Mehdi jobbar som projektansvarig för bland annat ett ESF-projekt.

Mellan den 16-24 mars kommer duon att åka till Tanger i Marocko för att utreda marockanska gatubarn. Syftet med resan är att försöka bevara frågan om hur relationen mellan svenska myndigheter och marockanska gatubarn kan förbättras.

– Att vi engagerar oss är på grund av att vi ser att socialtjänsterna i Sverige kämpar med målgruppen marockanska gatubarn och har gjort under ett antal år, säger Alexander Louhichi.

Resan till Marocko är den första delen i projektet Ports of North Africa, och är ett internationellt stipendium som Alexander fick av fackförbundet Vision.

– Man kommer kunna följa oss via vår Facebooksida där vi kommer sända live – och vårt projekt innefattar hela Nordafrika.

Relaterade artiklar