Laddar

Ljus framtid för Moskogens 26 räddade katter

Arbetet med upphämtningen av Moskogens katter går mot sitt slut men nu utvidgas verksamheten.

delningar

Sedan hösten har ett räddningsarbete bedrivits på Moskogens avfallsanläggning med syftet att hjälpa alla de katter som vistas där. Frida Roslund och medarbetaren Berndt Berg från Kattkommando Syd satte  tillsammans igång med att leta efter katter och uppskatta dess antal på platsen efter att ett tips inkommit från en lastbilschaufför att det rörde sig kattungar i området.

Arbetet visar sig ha gått väldigt bra och sammanlagt har man lyckats placera 26 katter i nya hem. Även om det nu kommer att vara en liten paus i Moskogen kommer Frida att fortsätta leta katter på en soptipp i Borgholm, efter att ha blivit efterfrågad på grund av den hittills framgångsrika verksamheten.

– Det känns väldigt bra. Det vi gör kräver mycket tid och det innebär stora kostnader, men särskilt kul är det att så många från allmänheten har velat hjälpa till genom att erbjuda stödhem eller permanenta boenden till de hemlösa katterna. Om man vill hjälpa till går det att nå oss på bland annat Facebook-sidan ”Hemlösa katter Kalmar”, säger Frida Roslund.

Intresset väcktes av en slump för tio år sedan då Frida Roslund såg en annons från Kattkommando Syd där några katter behövde ett hem. Hon bestämde sig för att hjälpa och sedan dess har det rullat på.

Det känns väldigt givande att kunna göra något sånt här. Nu kommer vi att bevaka katterna på Moskogen genom en kamera som vi har satt upp vid mat. Tanken är att vi så småningom ska kunna placera ut dessa, berättar hon.

Trots att det är vinter upplever inte Frida Roslund att djuren ska ha drabbats extra hårt. De är förvånansvärt friska och har kunnat söka skydd och värme bland förbränningsmaterialet på anläggningen.

– Vi kommer att fortsätta vårt arbete vid Moskogen, kanske inte i samma takt som innan för först måste vi hitta hem till katterna. De som redan är utplacerade har det bra och vi får följa dem genom uppdateringar som ägarna gör. Det känns roligt att höra, menar Frida Roslund.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.