Laddar

Lokal aktör gör miljoninvestering: ”Känns jättebra”

Köper in sig i den stora solparken.

delningar

I början av 2018 beslutade Emmaboda Energi och Miljö AB att investera i den andra etappen av Törneby SolparkKalmar Öland Airport. Investeringen innebär att de går in och förvärvar produktion av motsvarande 1 000 andelar av solparken.

Totalt är investeringen på 1,1 miljoner kronor och väntas producera cirka 100 MWh förnybar el per år.

Investeringen i solparken innebär att Emmaboda Energi och Miljö AB ställer sig in i raden av lokala aktörer som valt att satsa på lokalproducerad förnybar energi. Den första etappen ägs av cirka tio lokala aktörer och ett 100-tal privatpersoner genom föreningen Kalmarsund Sol.

– Som lokalt energiföretag är det viktigt att bidra till en mer hållbar energiproduktion. Genom investeringen i Törneby Solpark bidrar vi till den utvecklingen, vilket känns jättebra, säger Stefan Lundgren, vd för Emmaboda Energi och Miljö AB.

Den andra etappen av solparken är nu beställd och planen är att den ska stå klar till sommaren.

– Jag är djupt imponerad av alla dessa aktörer, som aktivt väljer att satsa på hållbar utveckling. Det kräver engagemang. Vi har tidigare sett att solenergi engagerar och det bli mer och mer självklart att solenergi är en del av en mer hållbar energiproduktion. Att så många vill vara med och möjliggöra en lokal satsning på förnybar energi i den här omfattningen är helt fantastisk, säger Therese Andersen, kommunikationschef på Kalmar Energi.

Relaterade artiklar