Laddar

Lokal förskola nominerad till matpris

Förskolan Flisan på Öland har kvalat in sig som semifinalist i kampen om Arlas Guldko, även kallad matbranschens Oscar.

delningar

Inom tävlingen finns tre kategorier, Bästa Matglädjeförskola, Bästa Matglädjeskola och Bästa Seniormatskola. Det är totalt trettio tävlande som gått vidare till semifinalen och förskolan Flisan från Färjestaden kommer tävla inom kategorin Bästa Matglädjeförskola.

För att bli uttagen måste man uppfylla vissa kriterier. Maten ska sprida matglädje bland unga och gamla och arbetet ska vara hållbart. I juryn som utser finalisterna sitter stjärnkockar som Paul Svensson, Tommy Myllymäki och Christian Hellberg. Även representanter från Arla och övriga personer som jobbar med matinspiration sitter med i juryn.

–Ett djupt engagemang och stor drivkraft att sprida matglädje bland sina gäster är det som förenar alla semifinalister. Vällagad mat och hållbarhetsarbete är självklarheter för dem. Och det är just helheten som våra kompetenta jurygrupper tittar på när de bedömer de tävlande, säger Fredrik Larm, projektledare för Arla Guldko, i ett pressmeddelande.

Juryn kommer utse finalister inom respektive kategori, vilka får åka till finalgalan i Stockholm som går av stapeln 4 maj.

Relaterade artiklar