Laddar

Lokala idrottsstjärnan tävlar i underhållningsprogram

På bästa sändningstid kommer Högby IF-löparen att synas i SVT.

delningar

På lördag kväll gör David Nilsson tv-debut när han ställer upp i SVT:s program Duellen.

Var det självklart att tacka ja direkt när de frågade? – Det var det väl. Det var en ganska oseriös period just då, jag hade redan kvalat till VM och jag brydde mig inte så mycket om min träning så jag tänkte att jag kunde väl lägga en dag på en inspelning, säger David.

Han är en av Sveriges bästa maratonlöpare och i programmet ska han springa 1 600 meter mot fyra sprinttjejer som springer 400 meter var.

– Ska jag vara ärlig så är det kanske inte den roligaste duellen, jag har sett andra som känts lite mer fantasifulla. Men det var en intressant upplevelse att vara där och jag är nöjd över min insats. Jag har sett lite klipp från inslaget och jag hoppas det blir bra men man vet ju aldrig hur de har klippt.

Det blev en lång dag på inspelningsplatsen men om de skulle fråga så skulle han gärna ställa upp igen.

– Det är ju inte riktigt som en vanlig tävlingsdag, tiderna blir utdragna och man kan inte planera när man ska äta. Men att prata i tv hade jag inga problem med, det handlade mest om att låta självsäker och positiv men samtidigt ödmjuk.

Finns det något annat program du skulle kunna tänka dig att ställa upp i? – Inte På Spåret i alla fall, svarar han och skrattar.

Tävlingsmässigt så är säsongen på väg mot sitt slut för David. I helgen gör han sitt sista utomlandslopp i Berlin och sen väntar Terräng SM i slutet av oktober.

– Formen inför helgen är inte kanon men jag hoppas det ska gå bra ändå. Annars känns det väldigt skönt att få gå in i en lite mer lågintensiv period nu.

De som är nyfikna över hur det kommer gå för David mot de fyra sprinttjejerna får titta in på SVT lördag klockan 20.00. Men David kan skicka med en liten hint:

– Jag tyckte själv inte att duellen blev så jämn.

Relaterade artiklar