Laddar

Lokalt café slår igen – franchisekedja flyttar in

Inför öppningen i december letar kedjan personal. "Vi håller på att rekrytera".

delningar

24Kalmar kan nu avslöja att Wayne’s Coffee öppnar i Baronen köpcenter. Den svenska kaffebar-kedjan slår upp portarna i början av december – men redan i slutet av den här veckan inleds renoveringen av de lokaler som Café Nilsson fortfarande driver verksamhet i.

– Vi tar över deras lokaler kan man säga. Tanken är att vi ska renovera enligt Wayne’s Coffee-konceptet, säger Edlira, som tillsammans med sin make Suhel är franchisetagare.

– Min man har jobbat som barista tidigare, har gått massor av kurser och är professionell barista. Det är han som kommer att driva företaget. Jag kommer behålla mitt vanliga jobb men även finnas med i caféet.

Vad säger du om läget i Baronen? – Vi har pratat mycket om att H&M flyttar dit och att universitetet snart är färdigbyggt. När allt är klart kommer Baronen vara en av höjdpunkterna i Kalmar, säger ägaren.

Stort fokus kommer såklart ligga på kaffeupplevelsen, men även enklare tilltugg som wraps och smörgåsar kommer att erbjudas. Dessutom satsar caféet på catering till exempelvis företagsträffar och mindre event.

– Vi håller på att rekrytera nu. Vi räknar med att det kommer behövas tre deltidsanställda.

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.