Löparnas största vårtecken väntar: "Ett startskott"

Under lördagen väntas runt 500 löpare kuta omkring i Skälby.

delningar

Kalmarlöparens säkraste vårtecken står för dörren. Under lördagen har man chansen att testa löpformen på Skälbyloppet. Man kan välja mellan fyra och åtta kilometer på banan som slingrar sig fram på grusvägar, parkvägar och en kortare bit asfalt och terräng.

Förra året deltog 521 löpare och man hoppas kunna nå en liknande siffra även i år.

– Man kunde föranmäla sig till och med helgen. Där ser det bra ut med över 400 anmälda. Det är ungefär som föregående år så det ser mycket bra ut, säger Calle Nilsson, tävlingsledare från Högby IF.

För många löpare är det första loppet för året.

– Det är lite som ett startskott för säsongen både för unga och för lite äldre löpare. Även om det är ett ganska lokalt lopp så finns det ett bra intresse. Det är bra att få så mycket som 500 deltagare. En gång i tiden hade vi bara 50-100 deltagare. Det är kul att löparintresset håller i sig, menar Calle Nilsson.

Flera av Högby IF:s egna löpare brukar kunna placera sig högt upp. I toppstriderna kanske man kan räkna med flera lokala löpare.

– Vårt eget gäng kommer ju var med. Annars är det en ganska stor bredd, jag hoppas att det kommer lite utifrån också, säger Calle Nilsson som själv är aktiv som ledare i Högby IF.

Även för den yngre erbjuds ungdomsklasser med sträckor från 600 meter till 4fyra kilometer. Banrekordet på den långa banan har David Nilsson med tiden 23.56.

Ungdomarna startar klockan 10:00 och för övriga klasser går startskottet 11:00.

FAKTA

Klasser:

8 km män, kvinnor

4 km män, kvinnor

P15, F15 4 km

P13, F13 1,9 km

P11, F11 1,9 km

P9, F9 1,1 km

P7, F7 0,6 km, (Ingen tidtagning)

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar