Löttorps klassiska event går av stapeln: "Dumroligt event"

SM i dikesdykning arrangeras under söndagen.

delningar

Under söndagen arrangeras dikesdykning i SM i Löttorp. Ett evenemang som har arrangerats sedan år 2011. Dikesdykningen går ut på att en och en ska simma en sträcka på cirka 70-80 meter och den som får snabbast tid vinner. Vinnaren i sm i dikesdykning får en resa och ett deltagande i dikesdykning i VM i Wales som sponsras av Kalk.

– Det är ett väldigt kul evenemang. I diket finns det lite regler, man får inte använda sig av några klassiska simtag. Hundsim går bra men det är benen som ska driva en framåt. Man ska mer eller mindre använda sig av cyklop och snorkel och vara under ytan men man får spotta ut vattnet så att man inte blir kvävd. Det är självklart, säger Björn Hedman, arrangör och konferencier under evenemanget.

Än så länge är ett tiotal anmälda till dikesdykningen, fler anmälda än tidigare år.

– De flesta anmälda är från närområdet och någon från Västervik. Men det kommer komma lite turister och det är alltid någon av de som brukar hoppa i. Jag tror att det kommer dyka upp åtminstone lika mycket besökare som vanligt och hoppas på att vi får ett rekord i deltagare. Det är ett dumroligt event och är rätt gött att ha det och att det inte är så jädra seriöst. Det är skönt att bara få skratta lite åt dumheter, säger Björn Hedman. 

SM i dikesdykning startar klockan 15.00 bakom biblioteket i Löttorp.

Här finns bilder från sm i dikesdykning 2018: BILDEXTRA: Återupplev SM i dikesdykning

Björn Hedman, arrangör och konferencier under dagen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar