Lyckad jobbmässa: "Två anställda nästan direkt"

Jobbmässan används för att skapa band mellan arbetsgivare och arbetssökande.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Konsolgroup som har kontor i Nybro och Kalmar anordnade under torsdagen en jobbmässa på Hotell Witt i Kalmar för att matcha arbetssökande och arbetsgivare. Mässan öppnade klockan 09:00 och när 24Kalmar besökte den vid lunchtid hade det varit en fin genomströmning med människor.

– Jag tycker att det har varit bra hittills det har varit en jämn ström kan man säga. Det har kommit lite folk pö om pö och folk har liksom fått tid att prata med sökande så det känns verkligen jättebra, säger Mattias Siabiris verksamhetsansvarig i Kalmar och fortsätter.

– Tanken är att vi ska skapa en mötesplats med arbetsgivare och sökare och att det här konceptet ska rulla på så att man kan arrangera den här typen av möten varannan månad eller så. Den här gången var det tio företag som var här från olika yrkesområden och olika branscher så att tanken är att skapa den här knytpunkten helt enkelt.

Ett utav de företagen som ställde ut på mässan var MAX Hamburgare. Hittills hade de haft åtta-tio besökare och två sökande blev mer eller mindre anställda på plats.

– Jag har hittat ett par stycken som var intressanta. Det har varit några som varit lite sådär, men jag hade två stjärnklara som jag mer eller mindre anställde nu direkt, säger Rickard som är biträdande restaurangchef på MAX Hamburgare på Guldfågeln Arena och fortsätter.

– Jag har varit på många mässor, bland annat nu när vi håller på att öppna en restaurang i Västervik också som ska vara klar i februari. Ibland så är det jättemånga på liknande mässor och ibland inga alls.

Rickard, biträdande restaurangchef på MAX Hamburgare på Guldfågeln Arena.

Vad känner du när du hör att människor får anställning på er mässa?

– Det är det absolut bästa med det här jobbet. Att kunna se de här mötena, att man påverkar människors liv. Ibland har man klienter som man jobbar med under en månads tid eller längre. Klienter som ibland har en bakgrund där man har varit utan arbete i många år. Att få förmedla en arbetsgivare som ser möjligheterna och potentialen hos folk och som kan ge dem ett arbete. Att få se de här klienterna efter två-tre år hos samma arbetsgivare och att de skaffat en egen lägenhet och liksom kommit in i allting, det är därför vi jobbar med det här. Det är häftigt, säger Mattias Siabiris.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar