Laddar

Paradishuset är till salu: ”Finns inget liknande i Sverige”

Ett slott i skogen med egna sjöar och parker, orangeri, bankvalv och inomhuspool. Nu bjuds byggmästaren Staffan Axelssons paradishus ut till försäljning. "Det är ett byggnadskonstverk och finns inget liknande hus i Sverige", säger Pontuz Löfgren, ansvarig mäklare.

delningar

Ett slott i skogen med egna sjöar och parker, orangeri, bankvalv och inomhuspool. Listan kan göras lång när man summerar byggmästaren Staffan Axelssons gamla hus i Kulebo som nu bjuds ut till försäljning.

– Det är ett byggnadskonstverk och Staffan sammanfattade huset på ett bra sätt: ”Jag ska skapa paradiset på jorden. För det är ju osäkert hur det blir sen efter detta liv.” Det finns inget liknande hus i Sverige i dag. Det är en säteribyggnad som byggdes så sent som 1998, och med sjöar och kraftverk runtomkring. Det är helt fantastiskt, säger Pontuz Löfgren, ansvarig mäklare.

Herrgårdsvillan är till salu för 19 miljoner kronor och för den summan får man en cirka 650 kvadratmeter stor huvudbyggnad, med extra allt. Dessutom finns det en källare – som inrymmer ett sexbilsgarage, kylrum, bankvalv, teknikrum, gillestuga och förråd. Och då ska man inte glömma bort tomten på drygt 90 000 kvadratmeter som innefattar två sjöar.

– 19 miljoner är naturligtvis en stor summa, men man får otroligt mycket för den summan och det har kostat tre gånger så mycket att bygga det. Och det är ett hus med många möjligheter – man kan exempelvis använda det som en läkarmottagning eftersom vänstra flygeln är gjord som en egen enhet. Det kan användas till allt från egen verksamhet till ett fantastiskt privatboende, säger Pontuz Löfgren.

Byggmästaren Staffan Axelsson byggde drömhuset, som är ritat av arkitekten Bo Thunberg, 1998. I huset finns dessutom ett poolrum med en SPA-avdelning som innehåller en massagedusch, bastu, jacuzzi och mycket annat. Men lyxhuset, som kom ut till försäljning i dag, kräver naturligtvis en speciell och unik köpare.

– Det är klart att det måste vara det när det handlar om den summan. Köparen kommer säkert utifrån och söker stillheten. Det är förmodligen en köpare som börjar bli klar med sitt yrkesliv och där positionen i landet inte är så viktig längre, säger Löfgren.

Finns det redan nu några intressenter för huset? – Ja. Vi har faktiskt redan haft folk som har hört av sig, och det är givetvis väldigt spännande, avslutar Pontuz Löfgren.

Video: Pontuz Löfgren/YouTube