Laddar

M Room flyttar in vid Larmtorget: ”Exklusivt för män”

Den internationella kedjan etablerar sig i Kalmar – öppnar i februari.

delningar

Det finska franchiseföretaget M Room finns i dag i sex länder och erbjuder klippning och trimning av hår och skägg. I februari öppnar man en barbershop i Marlebecko Designs förra lokaler  Larmgatan i centrala Kalmar.

– Vi börjar renovera i januari och den 12 februari ska vi förhoppningsvis öppna, det är det vi planerar stenhårt för, säger franchisetagaren Verja Salehi som i dag driver M Room i Växjö.

Kedjan satsar stort på att etablera sig i Sverige. Salongen i Kalmar kommer vara företagets sjunde i landet (två i Stockholm och Göteborg, en i Umeå och Växjö).

– Vi vill växa väldigt snabbt och för att konceptet ska blomma ut behövs det flera salonger. Man ska kunna klippa sig i Berlin, USA eller Kalmar men ändå få samma känsla, säger Salehi.

Hur kommer det sig att Kalmar var nästa steg? – Det känns som ett strategiskt val efter Växjö. Städerna har en anknytning till varandra och har mycket studenter. En liten stad men med ett stort behov, säger Salehi.

I salongen kommer bara män att kunna klippa sig. Dessutom vill man få kunderna att göra mer än att bara ansa håret.

– Det ska vara som ett vardagsrum. Här i Växjö har vi biljardbord och dart-tavla och på alla salonger finns det playstation och tv. Vi försöker att få till en avslappnad och harmonisk känsla.

Även företagets affärsidé när det kommer till bokningar skiljer sig från det vedertagna. Det går inte att boka tid utan i stället används en kö-app där man ser hur många som väntar på att få klippas. Medlemmar har alltid förtur i kön.

Kommer du behöva nyanställa i samband med öppningen? – Det är hårt tryck och jag söker hela tiden folk. Det kommer arbeta två-tre stycken i Kalmar och jag behöver en-två personer till, avslutar Salehi.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.