Mahmoud Eid om säsongsinledningen: "Har hittat glädjen igen"

En ny roll och nytt förtroende har gjort att Mahmoud Eid kommit igång i Kalmar FF.

delningar

Efter att ha gjort succé i Åtvidaberg värvades Mahmoud Eid av Kalmar FF under säsongen 2016. Säsongen avslutades i Kalmar på ett bra sätt men under 2017 stannade det upp för den nu 25 år gamla Eid. Under 2018 blev det spel i Superettan med GAIS och i den norska andraligan med Mjondalen. Men med en ny tränare, Magnus Pehrsson, har det lossnat för Eid. Mot Norrköping gjorde han sin första match från start i Allsvenskan sedan den 9 juli 2017.

– Det kändes bra. Jag tycker jag kompletterade Rasmus (Elm) och Romario väldigt bra. Vi fick ut det vi ville, säger Eid.

I sin karriär har Eid framförallt haft en mer offensiv roll. På mittfältet mot Norrköping hade han ett stort defensivt ansvar.

– Det har varit ett mer defensivt ansvar och mer taktiska bitar för mig. Men det har känts bra under hela försäsongen, jag har fått känna på den rollen lite under matcher och träningar och det har känts bra, förklarar Eid.

Kan man säga att det är Magnus Pehrsson som har skolat om dig till denna rollen?

– Det skulle jag absolut säga. Det är ingen roll som jag har haft tidigare och han ser mina kvaliteter spelar mig där han tror att han kan få ut dem bäst.

Det känns som att du redan på försäsongen fick stort förtroende av Pehrsson?

– Så är det. Tidigare har jag inte fått en riktig ärlig chans att visa upp mig ordentligt. I början när jag kom till Kalmar var jag mycket forward och det är inte riktigt min position. Men jag kan spela där om det skulle behövas. Vi har haft ett bra snack sedan första dagen när Magnus kom och han ville ge mig en ärlig chans att få visa upp mig och jag tycker att jag visade och gjorde mitt bästa under försäsongen. Jag tror att han gillade det eftersom jag har fått spela, säger Eid och fortsätter.

– Det betyder väldigt mycket för mig. Jag har hittat glädjen igen och har hittat tillbaka till mig själv igen som fotbollsspelare. Jag tycker att jag bara utvecklas mer och mer hela tiden och blir en bättre fotbollsspelare.

Efter att ha fått starta mot Norrköping var Pehrsson nöjd med hur Eid presterade.

– Jag tyckte han gjorde en bra insats, ungefär som förväntat. Han spelade inte premiären men gjorde ett väldigt bra inhopp borta mot Hammarby. Då kände jag att han var värd att få den möjligheten. Det är en spelare som har fajtat sig närmare och närmare att få spela och när han fått chansen har han gjort det med en enorm passion och arbetsinsats, det är imponerande, säger Kalmar FF:s huvudtränare Magnus Pehrsson.

Han spelade i en ny roll, längre ner i banan?

– Han var det senast. Vi har egentligen spelat honom bland våra fyra centrala mittfältare som har lite olika roller. Han har kanske inte spelat den mest defensiva rollen innan, men han har spelat de andra tre. Vi har också spelat honom brett till vänster, så han har fått testa på det mesta. Det känns som att han kan ta ett taktiskt direktiv på ett bra sätt. Mot Norrköping hade han ett defensivt stort ansvar, att plocka bort Simon Thern. Mot en av allsvenskans bästa mittfältare, som man ändå får ranka Thern som, så gjorde han det väldigt bra, avslutar Pehrsson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar