Laddar

Majslabyrinten ska locka folk under Världsarvsveckan

Den 17-23 Juli genomförs världsarvsveckan på Södra Öland. Bland annat kommer du kunna gå igenom den välkända majslabyrinten på Norrgården i Ventlinge.

delningar

Evenemangen genomförs på initiativ av hembygdsföreningar, ölandsguider, Ottenby naturum, Svenska kyrkan med flera. Detta för att sätta fokus på det unika världsarv som finns där. Södra Ölands odlingslandskap, som världsarvet kallas innefattar radbyarna, den odlade marken, sjömarkerna och det Stora alvaret. Grunden till att det blivit utnämnt till ett världsarv är samspelet mellan naturen och människorna.

En som kommer vara aktiv under veckan är konstnären Theo Janson. I samarbete med Norrgården i Ventlinge kommer de anordna flera aktiviteter under veckans gång, däribland en majslabyrint. Något som Theo Janson ser fram emot.

–Det är spännande att delta i Södra Ölands odlingslandskap. Jag har tillsammans med Ingvald och Ninni PeterssonNorrgården i Ventlinge skapat en majslabyrint som man fysiskt kan förflytta sig i. Skulpturer som får dig att tänka till och bli nyfiken på resterande delen av banan kommer dyka upp under vägens gång, säger Theo Janson i ett pressmeddelande.

Nytt för i år är matmässan ”Mat i världsarvet”. Den kommer arrangeras vid Mörbylånga hamn den 20-21 juli.

Utöver detta kommer veckan vara fylld med vandringar, joggingturer, öppna kyrktorn, cykling och en massa annat.