Laddar

Mäklarsajter lovar hyreskontrakt i Kalmar: ”Det här är bluff”

Hem och Hyras granskning avslöjar bluffsajterna. "Det här är helt oseriöst", säger Kalmarhems vd.

delningar

Det är tidningen Hem och Hyra som har granskat sex stycken bostadsförmedlingssajter som samtliga utlovar hyreslediga lägenheter i Kalmar. För att få tillgång till informationen om lägenheterna måste man som kund dock betala. Totalt är det fem av de sex sajterna som tar ut en medlems- eller abonnemangsavgift.

En av de granskade sajterna är Hyresmäklarna.se, där informationen kostar minst 250 kronor och max 850 kronor. Efter betalningen har skett får man reda på att HSB Sydost är hyresvärden – information som finns tillgänglig – helt gratis på HSB Sydosts hemsida.

– Det här är bluff. Vi har inget avtal med Hyresmäklarna, säger Jörgen Abrahamsson, vd på HSB Sydost, till tidningen.

Sajten Hyrenbostad.se utlovar dessutom förstahandskontrakt på lägenheter. Vid närmare granskning visade det sig att lägenheterna tillhörde Kalmarhem.

– Det här är helt oseriöst. Vi har bara samarbete med Boplats Sverige som är en gratissajt. Det här måste jag undersöka vidare, säger Per Stephani, till Hem och Hyra.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.