Laddar

Målet är allsvenskt publikrekord – då saknas FBC-tränaren

Be-Ge Hockey Center görs om till innebandyarena för en kväll. Men FBC-tränaren Adam Kallenberg missar publikfesten. "Fanns ingen anledning för mig att stoppa detta fina initiativ".

delningar

Normalt sett är helgen som väntar en så kallad landslagshelg då inga matcher i förbundsserierna spelas. Men när Craftstadens IBK ville flytta derbyt mot FBC Kalmarsund till Be-Ge Hockey Center var det inget alternativ att stoppa planerna på en innebandyfest – trots det faktum att man fick ”offra” sin tränare.

– De frågade väldigt tidigt om att anordna den här matchen och det fanns bara ett datum då hallen funkade att hyra. Det fanns ingen anledning för mig att stoppa detta fina initiativ, säger FBC-tränaren Adam Kallenberg, involverad i svenska U19-landslaget som spelar Finnkampen i Skellefteå.

– Det är naturligtvis jättetråkigt när det är en sådan här match, men för killarna är det kanske en grej som aldrig kommer tillbaka. Av spelarna är det kanske bara Kim (Nilsson) och Mackan (Marcus Johansson) som upplevt något liknande tidigare.

Patrik Holm, klubbchef i Craftstadens IBK, är en av initiativtagarna bakom den speciella derbybataljen.

– Det kan komma allt mellan 800 och 2 000 personer. Men just nu är det väldigt mycket prat om matchen och det känns som vi kommer kunna slå det allsvenska publikrekordet som ligger på 1 610 åskådare.

Då är det tacksamt att möta ett lag med Kim Nilsson i?

– Så är det lite grann. Kim Nilsson lockar så klart alla som redan har koll på innebandy men vi vill även sätta östkusten på innebandykartan, säger Holm, som hoppas att 400 till 500 FBC-supportrar tar sig de åtta milen norrut.

På torsdagskvällen spelar stadens ishockeylag, IK Oskarshamn, hemmamatch mot HC Vita Hästen. Direkt efter matchens slut börjar arbetet med att omvandla hockeyrinken till en innebandyarena.

– Vi kommer börja lägga isoleringsgolvet runt klockan tio i kväll. Morgonen efter inleds arbetet med att lägga in sportgolvet, avslutar Holm.

Matchen startar klockan 19.00 och det är fri entré. 

Relaterade artiklar