Malins galna Ironman-resa: "Jag var chockad"

Jonas Nilsson och Malin Johansson gjorde Ironman-debut. - Foto: Privat

"Kryddar med glädje och pannben".

delningar

Trots allt annat än optimala förberedelser lyckades Malin Johansson ta sig igenom hela Ironman-loppet. Efter 3 860 meters simning, 18 mils cykling och 42 195 meters löpning, klockades nordöländskan på tiden 15,33,02 – knappt en halvtimme till godo för att kunna kalla sig en Ironman.

– Det var ju såklart skithäftigt att springa in under Heroes Hour och skönt att sluta röra på sig. Jag var chockad under hela löpningen av allt fantastiskt hejande från familj, vänner, gamla vänner och okända människor, säger Malin Johansson.

– Det gick ändå bra med fötterna, jag var rädd för att jag skulle få bristningar i fötterna, men det kändes inte värre än efter en lång arbetsdag.

Kan du rekommendera andra till att göra det?

– Så här är det. Jag ville göra en Ironman utan att rucka på något annat i mitt liv. Jonas (Nilsson, sambo till Malin) är tränare för Tuva och Roys (dotter och sonens) fotbollslag, vi leder barngympa tillsammans, jag älskar mitt Högby IF kondition och styrka och Jonas älskar sin fotbollsplan.

– Vi trivs inte bäst på cykel eller i bassäng, vi räknade med att träna lite till det här, men kanske inte så lite. Men vi tränar och är aktiva på andra sätt och har tränat i hela våra liv. Så vill man "bara" klara av det och inte har någon tidspress mer än sluttiden så går det om man kryddar med glädje och pannben, säger Malin Johansson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar