Målkalas för KHC: "Vi var det bättre laget"

Foto: Arkiv - Foto: Faton Pasho

Under onsdagskvällen tog Kalmar HC emot Tyringe SoSS i Iffehallen.

delningar

Efter sex spelade omgångar låg Kalmar HC på en sjundeplats i HockeyEttan södra med sina tio inspelade poäng. Dock, de tre senaste matcherna hade man släppt in hela tretton mål.

När man under onsdagskvällen tog emot Tyringe SoSS hemma i Iffehalen blev det också målrikt, fast åt rätt håll den här gången. Hela 6-1 vann Kalmar HC med.

– Det känns bra. Jag har jättesvårt att säga såhär direkt efter matchen hur vi verkligen spelade, men det som är viktigt är att vi fick med oss tre poäng, säger forwarden Jarkko Oikarinen som stod för två mål och två assist under matchen.

Vad tror du det är som gör att ni ändå vinner med den här stora målskillnaden?

– Det stod 2-0 efter första perioden och sedan fick vi in tre snabba mål i andra perioden. Och det ger ju ett lyft för hela laget. När vi sedan får 6-1 var det i stort sett klart. Men jag tyckte ändå att vi var det bättre laget över 60 minuter. Och innan vi gjorde första målet hade vi herregud fyra stolpskott.

Hur känns att få göra två mål och två assist under matchen?

– Det känns bra, det är såklart alltid kul att göra lite mål. Jag spelar med två riktigt bra spelare och det funkar. Vi går sakta men säkert framåt hela laget och även våran kedja.

– Men vi har väldigt mycket att jobba på hela laget. Så det gäller att ha tålamod och bara gnugga vidare. Givetvis måste vi fokusera på helheten men försvarspelet och snabba pass är något som vi måste fokusera på mer, avslutar Jarkko Oikarinen.

FAKTA

Kalmar HC – Tyringe SoSS 6-1 (2-0, 3-1, 1-0)

Mål, Kalmarsund: Gustav Jäderberg, Jarkko Oikarinen 2, Kim Runemark 2, Niklas Dahlberg

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar