Malkars bygger om i city: "Enormt lyft"

Medlemmarna har varit med och styrt utformningen.

delningar

Till hösten ska Malkars City uppgradera sina ytor för funktionell-, grupp- och friviktsträning. Det är på det centrala gymmet på Fiskaregatan i Kalmar som man nu har planer för.

– Vi kommer att göra en förändring som medför mer åt alla. Vi har skickat ut en enkät och utifrån det ser vi hur behovet är. Då blir det ett stort fokus på ytterligare maskiner. Ett tiotal så kallade plate loaded från Hammer Strength och ytterligare en bänkpress från Eleiko det ska det bli som komplement, berättar Daniel Fisch från Malkars träningscenter.

Även en ny yta för stretching samt funktionell träning ska tillkomma.

– Vi utvecklar en släde med tillhörande bana i konstgräs och lite bättre rep så att man kan få till HIIT-pass och träning likt crosstraining.

Inne i gymmet kommer man att märka stor skillnad.

Den centrala anläggningen har tagits emot väl, framförallt av de yngre medlemmarna. Inför höstens lyft är man optimistiska.

– Det kommer att bli ett enormt lyft. Vi har sett statistiskt att vi har många ungdomar som tränar där och nyttjar det gymmet. De vill vi så klart tillgodose samtidigt som vi inte vill ge avkall för något annat. Det blir mer åt alla, säger Daniel.

För en dryg månad sedan presenterade Malkars att man ska öppna en ny anläggning i Borgholm. I början av maj blev det även officiellt med ett nytt gym i Smedby.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar