Laddar

TV: Målrekord för Johansson när FBC dominerade – se rekordmålen igen

Marcus Johansson hade bara tre mål kvar innan han kunde slå det allsvenska målrekordet och under söndagens match levererade han.

delningar

FBC Kalmarsund tog en komfortabel seger mot Lillån IBK under söndagens match i Kalmar Sportcenter.

– Jag tycker synd om Lillåns killar som blir tvingade att jobba hem och tar burskydd istället för att driva på och få ha roligt, säger FBC:s tränare Adam Kallenberg efter matchen.

De 648 personerna som hade tagit sig till hallen bjöds också på ett målrekord från Marcus Johansson. Inför matchen hade han gjort 48 mål under säsongen och behövde bara tre till för att slå det Allsvenska rekordet. Han passade på mot Lillån och i och med 7-2 målet så finns det numera en ny rekordhållare med 51 gjorda mål.

FBC Kalmarsund är redan klara för kval men innan dess möter de Visby som själva måste ta tre poäng.

Det blir den perfekta uppvärmningen inför kvalet att få möta dem. Det blir en värdemätare för att få se hur vi står nu efter att ha haft tuffa träningspass som vi hoppas ska ge resultat i kvalet, säger Kallenberg.

Vilka FBC kommer få möta i kvalet är ännu inte klart. Det blir Jönköping som väljer motståndare först.

– För oss spelar det inte så stor roll vilka det blir och det känns faktiskt skönt att få slippa välja. Ska man prestera så måste man göra bra matcher mot alla lag.

 

Resultat:

FBC Kalmarsund – Lillån IBK 8-2 (2-2, 3-0, 3-0)

Mål FBC:

Marcus Johansson 3, Kim Nilsson 2, Marcus Andersson, William Larsson & Johan Wittberg

Relaterade artiklar