Målskytten har hittat rätt – på rätt position: "Jag trivs med förtroendet"

Marcus Mårtensson. - Foto: Carl Winsth

Tre mål på två matcher, anfallsesset är stekhet. "Vet att man måste leverera".

delningar

IFK Berga har inlett säsongen övertygande. Två segrar på två matcher och 4-0 i målskillnad. Först hemmaslog man IFK Hässleholm med 2-0 vilket sedan följdes upp med en 2-0-seger borta mot Nosaby.

– Det är en helt klart godkänd inledning. Sex poäng på två matcher, det var det vi ville ha. Sen finns det saker i spelet som vi kan utveckla. Men som sagt, det är en godkänd start, säger anfallaren Marcus Mårtensson.

Så det finns mer att ta av menar du?

– Ja absolut. Vi vill spela en viss sorts fotboll, samtidigt som vi vill vinna fotbollsmatcher. Men man vet ju tyvärr hur gräsplanerna är tidigt på säsongen.

Just Mårtensson, är en bidragande orsak till IFK Bergas tidiga framgångar. Med tre fullträffar har han gjort 75 procent av Bergas mål på de två inledande matcherna och kanske är det just han som fyller David Garretts tomrum, som gjorde 13 mål i fjol.

– Ja det är väl så det är just nu, vi har ju inte värvat in någon anfallare. Jag har fått spela yttermittfältare de sista fyra, fem åren men jag är en anfallare i grunden. Jag trivs med förtroendet, men sen vet man att man måste leverera såklart.

Under långfredagen väntar Räppe GoIF, ett lag som slutade på en åttondeplats i fjolårets division 2.

– Jag har stor respekt för Räppe, det är alltid tuffa matcher mot dem. Men det är som vi säger inför varje match, att det är en final. Vi kan inte åka till Räppe och tro att vi bara ska vinna, för det går inte.

Just det där "att varje match är en final", hur mycket påverkar det er mentalt?

– Det är jätteviktigt för oss. Annars kanske man börjar segla iväg lite om det går bra, eller om det går dåligt. Men vi har verkligen börjat få in den mentaliteten. Det är lite klyschigt, men vi tar det på fullaste allvar och du kan fråga vem som helst i det här laget, så är jag övertygad om att de håller med.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar