Laddar

Man döms efter farlig biljakt – körde i 200 km/h

När en civil polisbil skulle stanna den 41-årige mannen körde han norrut i höga hastigheter och gjorde flera riskabla omkörningar.

delningar

Det var i början av mars som en 41-årig man försökte köra ifrån polisen. I höjd med Rockneby fick polisen upp ögonen för bilen, som uppträdde misstänkt. 41-åringen, som är hemmahörande i Mönsterås, beslutade sig för att försöka fly från polisen.

Han körde ut på E22 och tog sig snabbt upp i hastigheter på omkring 180-200 km/h. Vid flera tillfällen gjorde han farliga omkörningar där den tvåfiliga vägen blir till enfilig.

41-åringen tog av vid Ålem och fortsatte i uppåt 100 km/h inom det tätbebyggda området. På väg ut ur Ålem hamnade han bakom en skåpbil och fick sänka hastigheten. Då valde polisen att avbryta biljakten genom att preja 41-åringen av vägen. Hans bil hamnade i en villaträdgård och mannen greps på platsen.

I förhör har 41-åringen uppgett att han ”inte utsatte någon annan för fara”. Polismännen har sagt att det fanns en del gångtrafikanter i Ålem, där biljakten gick i närmare 100 km/h.

Nu döms mannen för grov vårdslöshet i trafik, tio fall av grov olovlig körning, fyra fall av rattfylleri, två fall av narkotikabrott samt sex fall av ringa narkotikabrott, två fall av brott mot knivlagen samt två fall av överträdelse av kontaktförbud. Han har erkänt samtliga åtalspunkter.

Brotten har skett mellan oktober ifjol fram till mars i år och inträffade på olika platser i Vimmerby, Hultsfred, Oskarshamn, Mönsterås och Kalmar.

41-åringen döms till tio månaders fängelse. Dessutom ska den drygt 15 år gamla Volvon som mannen har kört och som beslagtogs, anses vara förverkad. Detsamma gäller för beslagtagen narkotika med diverse tillbehör samt ett flertal knivar.

Relaterade artiklar