Man döms för dödsolycka på norra Öland – orsakade frontalkrock

. - Foto: Dennis Johansson

Den våldsamma kollisionen fick dödlig utgång.

delningar

Det var i slutet av augusti sommaren 2018 som en olycka inträffade mellan Löttorp och Källa på norra Öland. En husbil och en personbil frontalkrockade i höjd med Hörlösa.

Husbilen färdades i norrgående riktning och personbilen färdades i södergående riktning. I södergående riktning var det en kö och föraren av personbilen, en 52-årig man, bestämde sig för att köra om på en raksträcka. Men där mötte han husbilen och de båda fordonen frontalkrockade.

I husbilen färdades ett par och en hund. Föraren, som var en äldre man, avled på plats till följd av olyckan och passageraren, en äldre kvinna, fick omfattande skador. Bland annat ådrog hon sig flera frakturer på överkroppen och är sedan tillfället blind på ena ögat.

Enligt Kalmar tingsrätts bedömning står det klart att föraren försökte göra en omkörning och att han ökade hastigheten. Högsta tillåtna hastighet på vägen är 80 km/h och vid kontroll framkommer det att mannen framförde personbilen i 106 km/h.

Nu dömer Kalmar Tingsrätt den 54-åriga mannen till villkorlig dom samt 80 dagsböter till ett samlat värde av 28 000 kronor för vållande till annans död, vållande till kroppsskada samt vårdslöshet i trafik.

Han ska dessutom betala 25 000 kronor i skadestånd plus ränta.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar