Många intresserade när Missing People hade möte: "En gemenskap"

Efter att man haft flera uppmärksammade sök den senaste tiden så kom det många till informationsmötet.

delningar

Nu hoppas Missing people kunna få fäste i Kalmar

Claes Brissman och Percy Linder fyllde i sina intresseanmälningar.

Christer Ågren är själv väldigt aktiv i Missing People.

Efter att man under senaste tiden haft flera sök i Kalmar och ett ett extremt uppmärksammat fall i Falkenberg så hade Missing People under tisdagskvällen ett informationsmöte. Ett möte som dock var planerat redan innan de tragiska händelserna.

– Vi behöver stärka bemanningen i Kalmar. Detta var planerat redan innan det senaste söket faktiskt. Vi vill etablera en Kalmaravdelning med en kärntrupp. Under kvällen har vi gått igenom olika steg man går igenom och tagit upp intresseanmälningar. Där har man kunnat skriva och välja på vilket sätt man kan hjälpa till. Det viktigaste är att få in folk som kan leda patruller, säger Christer Ågren som till vardags är verksamhetsledare i Blekinge.

Nu vill man hjälpa Kalmar att bli självständigt. Efter mötet har man stora förhoppningar då det var en stor uppslutning. Två av deltagarna på plats var Claes Brissman och Percy Linder som gärna vill vara med och ta ansvar.

– Jag gick med i Missing People genom internet i somras. Jag har varit med på tre sök sedan dess. Det är lite spännande på något sätt. Man vet ju aldrig vad man kommer få se. Det lockar att kunna göra lite nytta och man hoppas ju alltid att kunna hitta någon i liv och kunna göra någon glad, säger Percy.

Claes höll med och fyllde på:

– Det är ganska trevligt. Man träffar folk och det blir en gemenskap. Det är en nyttig naturupplevelse.

FAKTA

Missing people

Missing People Sweden är en ideell organisation som hjälper anhöriga och polis med att publicera efterlysningar och arrangera sökinsatser efter försvunna personer.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar