Laddar

Många nyheter till slottets medeltidshelg

Renässansen och medeltiden är i fokus när Kalmar slott slår upp portarna på lördag. Syftet är att barn och vuxna ska få uppleva en marknad hämtad från historien.

delningar

Förra året hölls en liknande helg men det är många saker som är nya inför i år. Bland annat kommer det hållas stagefighting. Det innebär att stuntmän från Condottoeri kommer fightas med tidstypisk utstyrsel, nämligen tunga rustningar.

Dessutom kommer det också sättas upp teaterpjäser. Mimmi Mannheimer är slottschef och hon berättar att hela slottet är laddat inför eventet.

– Det känns verkligen jätteroligt, vi på slottet är väldigt taggade. Särskilt spännande ska det bli med de nya aktiviteterna som arrangeras, alltså stagefighting och teater, säger hon.

Idén om en renässans- och medeltidshelg kom från Renässansgillet, som presenterade tankarna för slottet. Förra året arrangerades den första marknaden men nu hoppas slottet på ett ännu bättre event.

– I år ser väderprognosen bättre ut än vad det var förra året och det hoppas vi ska locka fler besökare hit, menar Mimmi Mannheimer.

Förutom stagefighting och teater kommer massa andra småevent anordnas. Besökarna kommer till exempel ha möjlighet att äta tidstypisk mat, prova på olika vapentyper och lyssna på sång av Past Time Society.

Mimmi Mannheimer hoppas att besökarna kommer få en härlig dag på slottet, skratta mycket och få se nya saker.

– Vi hoppas på att ta upp en tradition med detta event så det kan fortsätta, säger hon.

Relaterade artiklar