Laddar

Många restauranger till salu på Öland

Den som funderar på att starta en restaurang på Öland har mängder med alternativ – här är verksamheterna som ligger ute till försäljning.

delningar

De flesta inom turistnäringen på Öland laddar inför det som komma skall senare i sommar. Trots att högsäsongen bara är några månader bort, är det fortfarande en hel del verksamheter som fortfarande ligger ute till försäljning på Blocket.se.

Mitt i centrala Borgholm ligger såväl Ebbas Café som anrika Haket ute till försäljning. Det sistnämnda lades ut på köp- och säljsidan så sent som i tisdags, och utgångspriset är satt till 3 950 000 kronor.

Uppe på norra Öland i Byxelkrok söker restaurangerna Marinan och Sjöstugan, som dessutom ligger vägg i vägg, nya krögare.

24Kalmar har tidigare även rapporterat om klassiska Morells i Löttorp, som söker nya ägare sedan en tid tillbaka.

– Det som borde locka är förutom det perfekta läget i Löttorp även att det är en åretruntrörelse med stark lokal förankring. Samma ägare sedan 1981 borgar för att det är en genuin rörelse som generar bra inkomster till ägarna, sa företagsmäklaren Lars Nilsson från HRF Förmedling, till 24Kalmar i februari förra året.

Även strandrestaurangen Djupvik by the sea, norr om Borgholm, ligger ute till försäljning. Restaurangen har genomgått en större renovering, och ligger sedan i vintras, ute till försäljning för strax under två miljoner kronor.

– Byggnaden, marken och det mesta av inventarierna ingår. Vanligtvis när en restaurang säljs måste man hyra av en fastighetsägare men det gäller inte här, sa mäklaren Frida Langå, som tillsammans med kollegan Simon Rydman, ansvarar för försäljningen, till 24Kalmar i december månad förra året.

Relaterade artiklar