Laddar

Mardrömsstart sänkte Kalmar: "Behöver få tillbaka glädjen"

Elsa Karlsson hoppas att man kan få tillbaka glädjen i Elitettan nästa år.

Efter en lång säsong så vill lagkaptenen Elsa Karlsson börja om.

delningar

Tre poäng och hela 82 insläppta mål blev facit för IFK Kalmars historiska säsong i Damallsvenskan.

Säsongen gick inte som man hoppats. Redan från start var man drabbat av skador och i mitten av augusti fick huvudtränare Jonas Walfridsson tacka för sig. I sista omgången fick man chansen att avsluta snyggt, på bortaplan, mot Eskilstuna United DFF.

Kalmar fick dock en mardrömsstart och låg under med 3-0 redan efter 13 minuter. Efter det kunde man aldrig riktigt resa sig.

– Det var tråkigt, så klart. Vi ger bort matchen i början. Hade vi varit med från start så tror jag att det hade kunnat se annorlunda ut. Men vi är lite sargade efter säsongen, säger lagkapten, Elsa Karlsson.

Trots stort underläge inför andra halvlek så reste sig ändå IFK Kalmar. Efter en timmes spel så kunde man också reducera genom Mathilda Johansson Prakt. Kalmar höjde sig men med drygt tio minuter kvar kom spiken i kistan, till 4-1.

– I andra halvlek så går vi ändå framåt och för spelet. Det var kul att Prakt fick göra mål också, säger Elsa Karlsson.

Hur ser ni på framtiden nu då?

– Jag personligen har ju kontrakt över nästa år. Det känns roligt att komma tillbaka till Elitettan och förhoppningsvis bli ett topplag och börja vinna lite igen. Vi behöver få tillbaka glädjen och ta poäng tillsammans. Men just nu fokuserar man inte på framtiden. Man vill landa i att denna säsongen är över, den har varit ganska lång och det känns nu.

Relaterade artiklar