Laddar

Mästerkock-Emmas superenkla recept: ”Tillaga detta till dina gäster”

Emma Håkanssons nya recept passa perfekt när man får gäster.

delningar

Olika pytter är ett perfekt alternativ när gästerna kommer! Ofta väldigt förmånligt för dig som värd att tillaga, och även uppskattat som gäst att äta. Servera pytten med en eller två såser till för variation. Rätten nedan går utmärkt att förbereda och servera både kall och varm! Om du vill servera rätten varm värmer du bara upp allt i ugnen i cirka 15 min på 150 ºC.

Gnocchi-och kycklingpytt med citrusyoghurt – En pytt som bjuder på mycket färg och smak! Kyckling i kombination med gnocchi med mjuk insida och krispig yta, rökigt bacon, söta tomater och en frisk yoghurtsås blir en uppskattad måltid!

Du behöver (4 portioner) 700 g kycklinglårfilé 1 pkt gnocchi á 500 g 400 g tärnat bacon 400 g småtomater 1 st röd paprika 30-40 g (halvt pkt) babyspenat 1 tsk salt 2 tsk lökpulver 2 tsk paprikapulver Persilja Parmesanost

Citrusyoghurt 3 dl matyoghurt 1 msk citronsaft

Olivolja till stekning

Gör så här Koka upp saltat vatten till gnocchin (tänk 1/2 msk salt per liter vatten). Halvera tomater och skär paprikan i munsbitar. Lägg i skål så länge.

Skär kycklingen i mindre bitar, ca 2×2 cm. Bryn kycklingen i stekpanna med olivolja och krydda med salt, lökpulver och paprikapulver. Se till att kycklingen är genomstekt och lägg på stor plåt eller ugnsform. Stek bacontärningarna gyllenbruna och låt rinna av på hushållspapper. Lägg bacon på plåten/ugnsformen tillsammans med kycklingen.

 

Koka gnocchi enligt anvisningar. Häll av nästan allt vatten, spara några matskedar för att undvika att gnocchin klibbar ihop. Ha även i någon matsked olivolja i gnocchin. Hetta upp stekpanna på ganska hög värme och stek gnocchin gyllenbruna tills de fått en frasig yta. Sänk värmen och lägg i halverade tomater och paprika i stekpannan. Låt grönsakerna bli varma innan samtliga ingredienser läggs på plåten. Hit går bra att förbereda om du önskar att servera rätten vid senare tillfälle. Avsluta med att toppa pytten med spenat, persilja och parmesan.

Citrusyoghurt Blanda matyoghurt med citronsaft. Klicka över några klickar över gnocchipytten eller servera i en skål bredvid.

Smaklig pytt!

För fler goda recept – följ emmasmatlagning på instagram eller kika in emmas blogg – emmasmatlagning.se

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.