Laddar

Mästerkock-Emmas superrecept på hamburgare

Emma Håkansson levererar ett nytt recept. Denna gång bjuder hon på en välsmakande burgare av högsta klass. Enkel att tillaga och fantastisk att äta.

delningar

Det finns tusentals olika varianter av burgare, tillbehör och smaksättningar. Emma hävdar att det blir allra godast när du håller själva burgaren så neutral som möjligt. Låt köttet, fisken, kycklingen, osten eller svampen tala för sig själv, salt och peppar brukar räcka. Satsa på smakrika tillbehör istället. Det man kan tänka på vid färs, överarbeta inte – fettet i färsen smälter av värmen från händerna och resultatet blir en gummiaktig konsistens. Dra istället sär färsen grovt och krydda med salt och peppar, forma till burgare med lätta händer. Ett hett tips är att alltid rosta bröden i torr panna eller eventuellt i smör, för att skapa en krispig yta och på så sätt få in ännu en textur i munnen.

Kycklingburgare med karamelliserad bbq-lök, avokadodressing och bacon. Hamburgare på mager kycklingfärs är både fräscht, gott och enkelt.

Du behöver (För fyra stycken burgare) Burgare 600 g kycklingfärs 8 st skivor Frisco hot melt toast. Alt 4 st hamburgerbröd Salt Peppar Olivolja

Karamelliserad bbq-lök 2 st gula lökar 1 msk olivolja 1 tsk kycklingfond 1 dl vatten 1,5 msk smoked paprikapulver 2,5 msk sirap 2 tsk vitvinsvinäger 1,5 krm salt Alt 2 dl färdig bbq-sås

Avokadodressing 2 st avokado 2 msk mascarpone 1,5 tsk citronsaft 1,5 tsk salt

Tillbehör Tomat Sallad Bacon

Gör så här Börja med bbq-löken. Skär ut tunna lökringar med hjälp av en mandolin eller kniv. Hetta upp kastrull med olivolja. Stek löken mjuk, ca 5-7 min, rör runt hela tiden. Tillsätt resten av ingredienserna alternativt färdig bbq-sås. Låt småputtra på låg värme fram till servering.

Mosa avokado och ha i mascarpone, citronsaft och salt. Ställ kallt fram till servering.

Ta fram en stekpanna. Bre på lite smör på toast-skivorna. Stek bröden på medelvärme i ett par minuter på varje sida tills de fått en krispig och gyllene färg. Lägg åt sidan. Stek bacon.

Ta upp färsen och dela i fyra delar. Forma färsen till fyra stycken burgare. Överarbeta inte färsen. Blöt händerna om färsen fastnar på händerna. Salta och peppra. Stek i olivolja på medelvärme tills burgarna uppnått en temperatur på 70 °C.

Nu är det dags att servera! Bre på avokadodressing på toastskivorna, lägg på sallad, burgare, bbq-lök, tomat och bacon. Smaklig måltid!

För fler recept och idéer, besök emmasmatlagning instagram

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.