Laddar

Mästerkocken i unikt samarbete med gårdsbutik

Emma Håkansson gör succé i Sveriges Mästerkock. Nu har hon dessutom börjat samarbeta med en lokal mataktör. "Passar mig som handen i handsken".

delningar

Emma Håkanssons matkarriär har gått som en raket sedan sin audition i Sveriges Mästerkock. Numera är hon ett välkänt ansikte i Kalmar och har imponerat stort i TV4:as matlagningsprogram. Nu fortsätter hennes karriär tillsammans med Västersläts gårdsbutik och café.

– De hörde av sig och undrade om jag ville samarbeta och jag blev jätteglad. För mig är det viktigt med lokalproducerat och det är precis vad de står för. Dessutom har jag en speciell relation med butiken då det var därifrån jag köpte mina varor till min audition, säger Emma Håkansson. 

Tanken med samarbetet är att Emma ska skriva recept åt butiken men också åka dit emellanåt för att inspirera kunderna som kommer.

– Vi har alltid velat skapa en receptbank och när vi såg Emma på TV kunde vi inte låta bli att kontakta henne. Hon är en väldigt ödmjuk och go person så det känns väldigt bra med det här samarbetet. Extra roligt att hon är från trakten, säger Håkan Västerslät. 

Samarbetet inleder redan på lördag då Emma kommer och hälsar på mellan klockan 11 till 14 för att släppa sitt första recept och mingla runt med besökarna.

– Jag älskar matlagning och att få prata och inspirera andra är ju fantastiskt, säger Emma.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.