Laddar

Matställe på Kvarnholmen säljs – efter bara åtta månader

Avstängningen av Västra Sjögatan var en stor del i beslutet. "Vi halverade omsättningen när de stängde första gången".

delningar

För drygt åtta månader sedan utökade paret Sidneyson, Jonas och Susanne, sitt populära koncept från Pastavagnen till en pasta- och salladsbar i Ströget. Lagom till sommarsäsongen väljer de nu att sälja restaurangen.

– Vi känner att det inte är värt det. Jag tycker inte man lyssnar på handlarna när man stänger av sådan blodådror som det är för stan, säger Jonas och syftar på Västra- samt delar av Östra Sjögatan vid Stortorget.

– Folk går inte in den vägen längre. Folk parkerar vid Systraströmmen och går in till stan och passerar aldrig Ströget.

Sedan i höstas har Västra Sjögatan varit avstängd för biltrafik vid flera olika tillfällen. På lördag, mer än ett halvår efter att arbetet startade, invigs den nya kullerstensgatan.

– Det har varit kännbart för oss på det sätt att vi halverade omsättningen när de stängde första gången. Visst kom några kunder tillbaka efter det men vi fick inte den ruljansen som krävs.

– Restaurangen går bra men inte tillräckligt bra för att anställa någon. Vi har inte tiden som krävs för att ha både vagnen och stan, säger Jonas.

I säljannonsen är utgångspriset för pasta- och salladsbaren 399 000 kronor. ”Ett par tre” intressenter har redan hört av sig.

– Den som köper kommer få en bra start med tanke på sommarsäsongen som nu startar. Det är klart det är lite tråkigt att sälja. Men hade vi inte testat hade vi aldrig fått veta, det har varit vår dröm hela tiden, avslutar Jonas.

 

Relaterade artiklar