Melloikon kommer till Victoriadagen: "Känns ärofyllt"

Arja Saijonmaa uppträder på Victoriakonserten den 14 juli. - Foto: Pressbild

Ny artist presenterad till Kronprinsessans firande.

delningar

Den 14 juli är det traditionsenligt dags för Victoriadagen. Sedan tidigare är det klart att Benjamin Ingrosso, Kaliffa, Lina Hedlund och Rickard Söderberg ska uppträda på Victoriadagens konsert. Nu har arrangören presenterat ett nytt namn – Arja Saijonmaa.

– Det känns väldigt inspirerande och ärofyllt att få uppträda för Kronprinsessan och resten av kungafamiljen. Jag tycker Victoria är en fantastisk förebild som brinner för frågor som även ligger mig varmt om hjärtat, såsom miljö, natur och barn, säger hon i ett pressmeddelande.

– Det känns som att vi har ett fantastiskt artistuppställ för hela familjen, säger Victoriadagarnas vd Stephan Rimér.

Saijonmaa är ett välkänt namn i både Sverige och Finland. Hon har bland annat medverkat ett flertal gånger i båda ländernas upplagor av Melodifestivalen, släppt 35 album och sålt över två miljoner skivor samt medverkat i musikaler, tv-serier och filmer. Hon slog igenom i Sverige 1979 med låten "Jag vill tacka livet".

Klara för Victoriadagen är även soulbandet Isaac & The Soul Company.

– Vårt band har alltid byggt på en total musikalisk urladdning. Att ge så mycket energi till publiken att de för en sekund glömmer allt annat och går hem upprymda med en euforisk känsla i hela kroppen. Det är vårt bidrag till Victoriakonserten 2019, säger Isaac.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar