Mellovinnaren om Ölandsbesöket: "Känns fantastiskt"

Pressbild. - Foto: Pressbild

John Lundvik ger sig ut på Sverigeturné med Diggiloogänget.

delningar

Till sommaren är det återigen dags för den kritikerrosade Sverigeturnén Diggiloo. Showen har genom åren samlat stora delar av den svenska artisteliten och åkt land och rike runt för att sjunga, underhålla och showa. Sommaren 2019 – blir inget undantag.

Artister såsom Arvingarna, Brolle, David Lindgren, Jessica Andersson, John Lundvik, Magnus Carlsson, Mariette, Mimi Werner, Thomas Petersson och inte minst Melodifestivalen-vinnaren John Lundvik, tar plats i ensemblen.

– Det känns otroligt roligt att få vara en del av det här. Jag har alltid velat vara det och jag har alltid velat göra en Sverigeturné, säger John Lundvik till 24Öland.

– Jag har själv varit en ganska flitig besökare och publik på Diggiloo och att nu få vara en del av det känns verkligen fantastiskt. Från picknick-publik till artist, det är en rolig utveckling, skrattar Lundvik.

Under en veckas tid har artisterna repeterat och umgåtts på Mallorca för att få bästa möjliga uppladdningen.

– Det är ett tufft schema. Tidiga morgnar och sena kvällar. Men sen så får man käka en lunch nere vid stranden eller ta ett dopp i turkost vatten då och då – vilket är helt fantastiskt.

Vad har du fått för första intryck av dina kollegor?

– Jag har fått en så grymt bra feeling och det är så bra kemi oss artister emellan. Här är alla polare och det är ganska skönt att det är så, framförallt med tanke på att vi ska spendera så mycket tid med varandra.

När Öland, Borgholm och Kalmar kommer på tal, så känner John sig lite som hemma.

Laamtååjet och Kalmaah känner jag till väl. Min sambo är från Kalmar och såklart så har vi varit mycket på Öland. Det känns lite som att Öland och Kalmar hänger ihop.

– När någon säger Öland så tänker jag på sommar, det är förknippat med att man åker över med barnen och tar en glass i solen.

John Lundvik, som har tidigare varit kortdistanslöpare på hög nivå och innehar dessutom ett SM-brons i stafett 4x100 meter, har snabbt blivit en stor publikfavorit på scenen och är nu en av frontfigurerna i Diggiloo-cirkusen. Men för Lundvik, likt alla andra, gäller det att vara med och hjälpa till överallt.

– Man är med väldigt mycket överallt. Man är kör, dansar till ett nummer, kör ett solonummer eller kompar. Man får massa olika arbetsuppgifter vilket är skitkul.

För John Lundvik är det dock inte bara Diggiloo som stundar. På lördag ska han nämligen representera Sverige i Eurovision song contest i Israel.

Hur hinner du med allt?

– Det gör jag inte, skrattar han och fortsätter.

– Men det här är på något sätt den bästa uppladdningen. Hade jag bara slagit av och tagit det lugnt så hade det inte känts lika bra. Nu kan jag blanda nytta med nöje. Jag sitter på en terrass i Mallorca, övar, jobbar hårt men får samtidigt mycket ledig tid. Det är en fin uppladdning.

Diggilooturnén landar i Borgholm fredagen den 26 juli.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar