Miljardregnet är på väg – så mycket pengar får du

Foto: Nils Jakobsson. - Foto: Bildbyrån

Grattis! Nästa vecka kommer ditt PPM-konto att fyllas på med flera tusenlappar.

8 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Nu sätter Pensionsmyndigheten över din årliga premiepension för dig som arbetar.

Det innebär att nästa vecka så kommer hela 41,4 miljarder att landa på spararnas premiepensionskonton. Det meddelar den svenska banken Avanza under fredagen.

Premiepensionen är den del av den allmänna pensionen som du själv får bestämma över och hit sätts det varje månad av en summa motsvarande 2,5 procent av din lön upp till cirka 42 000 kronor.

Själva insättningen till ditt konto sker dock bara en gång per år – och nu är det alltså dags. På tisdag kan du logga in på Pensionsmyndighetens hemsida för att se din insättning.

Enligt Avanza får de flesta cirka 7 000 kronor, medan en del får upp till 11 000 kronor. Enligt banken behöver du inte göra någonting, då sätts pengarna in i den fondfördelningen du har nu. Om du aldrig har gjort ett val så är dina pengar då placerade i AP7 Såfa som är förvalsalternativet. 

Om du vill ändra detta måste du dock göra det senast söndag 9 december.

"Den som vill byta fonder eller ändra fördelning innan de nya pengarna placeras bör därför agera nu", skriver Avanza på sin hemsida.

FAKTA

FAKTA OM PREMIEPENSIONEN:

Varje år avsätts 18,5 procent av din pensionsgrundande inkomst till den allmänna pensionen. Den största delen, 16 procent, går till inkomstpensionen. Resterande del, 2,5 procent, går till premiepensionen. Räknar vi in både den allmänna pensionen och premiepensionen handlar det om en insättning på 244 miljarder kronor som sätts in, i snitt 44 510 kronor per person.

Källa: Compricer.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar