Laddar

Miljonvinst till Kalmarbutik: ”Gårdagen var lite halvkaos”

Lördagens V75-omgång blev väldigt lyckosam för många andelsköpare i Kalmar.

delningar

På söndagen rapporterade 24Kalmar om att Tobaksboden spelade in cirka 1,5 miljon kronor.

Stort jubel blev det även hos Spelcentrum i Berga, där man vann drygt 1,2 miljoner på sina andelssystem. Ett 70-tal personer fick cirka 15-20 000 kronor per andel.

– Det är jättebra och trevligt att kunna glädja så många. Det har varit mycket positiva tongångar och gårdagen (söndag) var ett lite halvkaos, säger butikens delägare Thomas Arvidsson med ett skratt.

– Det har varit både tack, gratulationer och blommor. De som skulle hämta sina pengar stod i kön och skrattade och hade trevligt.

Genom sin terminal kan butiken föra över pengar till vinnarnas bank- eller ATG-kort. Senast Spelcentrum vann över en miljon var för cirka två år sedan. Den absolut högsta vinsten var i januari 2014 – 2,4 miljoner.

– Det är den bästa reklamen man kan få. Folk som vinner pratar givetvis om det och det märks att det blir ett uppsving i butiken, säger Thomas, som var den som konstruerade de vinnande systemen.

– Att få in vinster av en sådan dignitet är roligt, det är klart att det alltid är en fjäder i hatten. Det är kul att få lön för besväret när man lägger ner så mycket tid.

Hur mycket tid lägger nu ner inför en V75-omgång?

– Mellan 5-10 timmar. Vissa lopp som jag vet, eller tror mig veta, hur det ska gå, där lägger jag inte så mycket tid. Annars tittar jag på varenda häst på ett eller annat sätt, i till exempel lopparkivet.

Thomas och en kollega har ägt butiken sedan 2008 och totalt har de spelat in cirka 35 miljoner kronor på sina andelssystem.

– I snitt har vi spelat in cirka fyra miljoner per år sedan 2008, det är rätt så okej. Jag tror detta var vår femte miljonvinst, säger Thomas Arvidsson.

Relaterade artiklar