Laddar

Minister på besök i Kalmar och på Öland

Dagen startades vid domkyrkan på Stortorget i Kalmar. - Foto: Carl Winsth

Under fredagen var närings- och innovationsminister, Mikael Damberg på besök i Kalmar och på Öland.

delningar

Dagen började med en företagsvandring längs Kalmars gator där företagare från länet hade möjlighet att byta kontakter och visitkort. Något som har gjorts under några år.

– Tidigare satt vi och åt hotellfrukost, men vi tröttnade på bacon, så istället kör vi på ett lite nyttigare alternativ och är ute och går istället, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Persson med ett leende.

Kalmar kommun som är en växande kommun med expansionsvisioner är en väldigt intressant kommun sett ur näring- och innovationsministers Mikael Dambergs ögon.

– För mig som näringsminister är det en väldigt spännande stad. Det händer väldigt mycket saker här. Det byggs, det utvecklas och näringslivet investerar väldigt mycket. Det skapas också väldigt mycket jobb här. Jag tror inte minst att det beror på Johan som tror väldigt mycket på ett växande Kalmar och de kommuner som lyckas få den typen av mentalitet, ja dem går det också bättre för, säger Mikael Damberg.

Utöver promenaden ska Damberg åka bron över till Öland för att besöka en lantbrukare som har drabbats hårt av torkan.

– Att besöka lantbruket är givetvis viktigt eftersom torkan har tagit så hårt. Regeringen har gått in med en miljardsatsning på ett stort stödprogram, säger Damberg.

Vad vill just du få ut av besöket?

– Det viktigaste för mig är att få lyssna och lära mig mer om olika verksamheter. Men också nu när det börjar närma sig val. Jag har pratat med en del som har svårt att bestämma sig så det är klart att när jag är här så ska jag försöka förklara att vi socialdemokrater går till val med ett av de största trygghetsprogram under modern tid. Vi har skapat ungefär 300 000 nya jobb under vår mandatperiod, det är vi väldigt stolta över, men vi vill fortsätta.

Relaterade artiklar