Laddar

Ministerns hyllning till ”Papi”: ”Helt fantastiskt”

Inrikes- och justitieministern gästade Norrliden under torsdagskvällen.

delningar

Torsdagsträningen i Novahallen fick finbesök. Ingen mindre än inrikes- och justitieministern Morgan Johansson (S) tittade in tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S).

Ministern är i Kalmar på ett tvådagarsbesök och under torsdagen hann han med att prata med väljare i Berga centrum, innan vistelsen i Norrlidens sporthall. På fredagen kommer han att närvara vid invigningen av den nya larmcentralen på Kalmars nya brandstation.

– Jag har sedan en tid tillbaka även fått ansvaret för polisen, och då är det viktigt att komma ut och träffa folk. Lyssna på deras erfarenheter och så vidare. Jag har gjort det under hösten och vintern och kommer fortsätta med det, säger Morgan Johansson.

I sedvanlig ordning instruerade och coachade Shemsi ”Papi” Brahimi sina ungdomar. Ett engagemang som hyllades av statsrådet.

– Han lägger ner ett helt fantastiskt jobb. Att hålla i gång hundratals barn varje vecka som han gör här i Kalmar är beundransvärt. Det är precis så man ska jobba. I förebyggande syfte. Idrott håller människor borta från kriminalitet och annat man inte ska syssla med. Det är bara att läsa Zlatan Ibrahimovics bok, där han säger att om han inte blivit fotbollsspelare hade han varit kriminell.

”Papi” blev minst sagt överväldigad av statsrådets hyllningar.

– För mig känns det helt fantastiskt vad Sverige har gjort för mig. Jag har fått pris i Globen och fått ett arbete här i Kalmar. Nu får jag besök av en minister på mina träningar. Det får mig att känna uppskattning och jag är så tacksam för vad Sverige har givit mig, säger Shemsi Brahimi och fortsätter:

– Jag får sådan kraft och energi av det här och vill tacka Johan Persson och Morgan Johansson för att de ser oss och uppmärksammar oss.

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.