Laddar

Avlidne personen identifierad – misstanke om mord kvarstår

(UPPDATERAD 22:09) Polisen har inlett en förundersökning om mord efter att en död man hittats i en lägenhet på torsdagsförmiddagen. Mannen har nu identifierats och anhöriga har underrättats.

delningar

En död man hittades av en vän i en lägenhet i Oxhagen i Kalmar på torsdagenAmbulanspersonalen kunde inte fastställa dödsorsaken och tillkallade polisen. Nu misstänker polisen att det kan röra sig om ett mord.

– Det kan inte uteslutas, varken det ena eller det andra. Nu gör vi utredningsåtgärder och sedan får utredningen visa vad som har hänt, säger Anna Göransson, informatör på polisens länskommunikationscentral.

På eftermiddagen beslutade polisen att inleda en förundersökning om mord. Den döda mannen hittades vid 11-tiden på förmiddagen.

– Vi har haft tekniker på plats. Just nu går det inte att säga vad det är som har hänt, säger Anna Göransson.

På torsdagskvällen kom ny information från polisen. Den avlidne mannen ska ha varit i 50-årsåldern och de anhöriga har underrättats.

Misstankarna om att det kan röra sig om ett mord kvarstår men har varken förstärkts eller minskat.

– Omständigheterna på den plats där han anträffades och hur kroppen såg ut gör att vi vill vara säkra på om det är ett naturligt dödsfall eller mord. För att få det fastställt är det bäst att genomföra en förundersökning. I nuläget har varken det ena eller andra alternativet stärkts, säger Stephen Söderholm, pressinformatör hos polisen.

I dagsläget finns det inte någon misstänkt gärningsperson.

Vet du mer om händelsen? Tipsa gärna oss genom mejl eller Facebook.

Relaterade artiklar