Mor våldtogs framför ögonen på sin son

- - Foto: Dennis Johansson

En man i 28-årsåldern har nu fått sin dom.

delningar

En 28-årig man som stått åtalad för flertalet brott vid Kalmar tingsrätt har nu fått sin dom.

Det var i 2014 som mannen ingick i ett förhållande med en kvinna som han tre år senare fick ett barn ihop med. Under sommaren 2018 avslutades sedan förhållandet som, enligt polisens utredning, regelbundet utsatt kvinnan för våld.

En vecka efter att förhållandet avslutats fick mannen träffa sitt barn i sin mors lägenhet i Kalmar. I lägenheten fanns även kvinnan som då berättade för 28-åringen att hon börjat träffa en ny kille.

När mannen inte fick veta namnet på hennes nya kille bar han kvinnan in i ett sovrum. Där inne våldtog han kvinnan, mitt framför ögonen på deras son. Mannen lyssnade heller inte när kvinnan upprepade gånger sa att hon inte ville ha sex med honom.

Kvinnan ringde sedan till en vän och bad om hjälp, vilket hon precis hann med innan mannen tog telefonen och kastade in den i väggen. Senare samma dag greps mannen och sattes i häktet.

Där har han suttit sedan dess och kommer fortsätta att göra till dess att domen i ansvarsdelen vinner laga kraft mot honom. För enligt Kalmar tingsrätt döms nu 28-åringen för våldtäkt och grov fridskränkning.

Påföljden blir ett fängelsestraffet på två och ett halvt år. Sedan ska han även betala ett skadestånd på 170 000 kronor till kvinnan.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar