Laddar

Morddömda Sara Lundblad placerades i isolering

Detta efter en incident som "krävde merparten av personalens närvaro".

delningar

Den morddömda 29-åringen Sara Lundblad placerades under slutet av förra året i isoleringscell, det rapporterar tidningen Expressen.

Lundblad och hennes dåvarande pojkvän Martin Thörnblad, som fortsätter hävda att han är oskyldig, dömdes till 18 års fängelse i början av 2015 för det så kallade Förlösamordet. Offret, hennes pappa Göran Lundblad, hittades nergrävd i en åker norr om Kalmar drygt två år efter mordet.

Lundblad avtjänar sitt straff på Ystadsfängelset. Mellan den 12:e och 13:e december förra året ska hon ha placerats i isolering till följd av en händelse som enligt Kriminalvårdens beslut ”krävde merparten av personalens närvaro”. Detta ”för att ordningen eller säkerheten ska kunna upprätthållas”.

Det är oklart exakt vad det är som har föranlett placeringen, men Ulf Mossberg, pressekreterare vid Kriminalvårdens huvudkontor, menar att det alltid är av säkerhetsskäl.

– Det finns flera olika skäl till att man placerar personer i avskildhet. Det kan också vara på egen begäran, säger Mossberg till Expressen.

Relaterade artiklar