Mordhuset är till salu: "Ett stort intresse"

Foto: LRF konsult.

Platsen för ett av Kalmars mest omtalade mord ska säljas. "Alla vet att det finns en bakgrund".

delningar

Ett av Kalmar kommuns dyraste objekt som ligger ute på Hemnet just nu är den stora gården på Norra Förlösa 124. Objektet innehåller stora mängder mark och skog samt en villa som erbjuder 120 kvadratmeters boyta.

Men huset är också känt för något helt annat – det var här det omtalade Förlösamordet ägde rum. 2012 sköts Göran Lundblad med ett hagelgevär när han låg i sin säng.

Hans ena dotter, Sara Lundblad, och hennes expojkvän Martin Törnblad dömdes båda till 18 års fängelse för mordet.

– Det är stora värden på både mark och fastighet och det är det som vi ska gå ut och prova nu på marknaden. Sen vet alla att det finns en bakgrund i huset, säger fastighetsmäklaren från LRF Konsult Anders Bernhardsson till 24Kalmar.

– Det är egentligen inget speciellt utan vi ska handlägga det här professionellt som alla andra uppdrag både jag och vi får. Det handlar om att göra ett bra jobb helt enkelt.

Utgångspriset är 18 650 000 kronor och den nuvarande ägaren till fastigheten och marken är Göran Lundblads andra dotter.

– Nu är det snart sju år sedan det hände och åren sticker iväg. Det är de här värdena i skog och mark som vi ska gå ut med och försöka sälja.

Vad märker ni av för intresse?

– Vi tryckte precis på startknappen för marknadsföring och så vidare. Den första annonsen gick ut i lördags och vi lanserade den på Hemnet i torsdags, men det syns att det är ett stort intresse kring fastigheten.

Tror du att det som har inträffat kan vara bidragande till det?

– Nej, jag tror inte alls att det har med det att göra. Det är en jord- och skogsgård med stora värden som ligger väldigt bra strategiskt. Så jag tror inte alls att det har med det att göra. Nu råkar det bara ha inträffat där.

Varför tror du att man har väntat med att sälja det?

– Jag vet inte, det är en ägarfråga. Hon bor långt härifrån och hon har valt att avveckla fastighetsinnehavet. Ett beslut som hon troligtvis har funderat på och det har nog att göra med egna intressen.

Tiden i fängelset för Sara Lundblad och Martin Törnblad har varit turbulent. Bland annat har Törnblad blivit misshandlad vid minst två tillfällen. Efter det första fallet av misshandel förflyttades han från Kumla till anstalten i Tidaholm.

Så sent som i höstas rapporterades det om nästa misshandel där Törnblad pekats ut som en golare.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar