Laddar

Mordmisstänkt man släppt på fri fot: ”Inte kunnat stärka misstankarna”

Den man i 50-årsåldern som anhölls i tisdags, misstänkt för mord efter likfyndet i Värsnäs, har släppts från häktet.

delningar

I vintras kunder 24Kalmar rapportera om likfyndet som hittades på Värsnäs . Polisen kunde senare kopplade ihop kvarlevorna till en man som försvann år 2002.

I tisdags anhölls en man i 50-årsåldern som skäligen misstänkt för mord. Detta då ”nya omständigheter” hade framkommit i utredningen.

När kvarlevorna hade identifierats kunde man koppla liket till en man som försvann spårlöst 2002. Den mannen och den misstänkte var bekanta med varandra.

Den anhållne mannen förekom i utredningen redan 2002 – även då satt han anhållen, misstänkt för dråp, men släpptes efter cirka ett dygn.

Till 24Kalmar sa åklagaren Johan Henningsson att fler förhör skulle hållas och att andra ”utredningsåtgärder” innan ett beslut om häktning på fredagen.

Då man inte har kunnat stärka misstankarna har mannen släppts på fri fot, vilket Barometern var först med att rapportera om. Dock kvarstår misstankarna mot honom.

– Eftersom bevisläget är oförändrat och vi inte kan motivera att det finns synnerliga utredningsskäl att hålla honom kvar har jag beslutat att inte gå vidare till häktning, säger Thomas Hagman.

Relaterade artiklar