Laddar

Mortensen lanserar nytt storprojekt: ”Vi har så otroligt mycket att visa upp”

Idén till projektet har växt fram under 2017 och lanseras inom kort.

delningar

Genom företaget Turistutveckling i Sydost AB kommer en ny bookningssajt, bokkingsweden.se, att lanseras där besökare och affärsresenärer enkelt kan hitta boende och upplevelsepaket på ett smidigt sätt i sydöstra Sverige med huvudstäderna KalmarKarlskrona, Oskarshamn, Västervik, Vimmerby och turistparadiset Öland.

Företaget ägs av Björn Mortensen, Thomas Karlsson, Martin Holm och Per Bergstrand och. Idén föddes för ett antal år sen, har utvecklats under 2017 och projektet kommer att lanseras under första halvåret 2018.

– Det är ingen unik idé, det vi vill göra är att få till det som många tänkt på under lång tid. Att dela och sprida kunskap om varandras sevärdheter och evenemang för att nå maximalt med människor till vår del av Sverige är så logiskt, vi har så otroligt mycket att visa upp 365 dagar om året, säger Björn Mortensen, VD Turistutveckling i sydost AB.

Bookingsweden.se kommer att vara en plattform där evenemang, attraktioner och sevärdheter marknadsförs tillsammans med möjligheten att boka boende i alla de former som erbjuds i regionen.

– Vi vill inte bara vara en bokningssajt till, vi vill erbjuda de lokala företagen som jobbar med boende en plattform som jobbar för dem med paketering, försäljning och trafik säger Martin Holm

Man har under de senaste månaderna jobbat hårt med att bygga upp relationer med kommunerna och näringen i regionen och idén bygger på att alla vill vara med.

– Vi brinner för denna region och vi har alla vår bas här. Som företagare i generationer så vill jag skapa långsiktiga relationer med näringsliv och kommuner – vi ska alla leva och utvecklas här i resten av våra liv, menar Thomas Karlsson.

Plattformen är menad att förenkla för dom som vill besöka regionen. För de som bor i regionen så blir plattformen en perfekt hjälp till att vara värd och ambassadör till en av Sveriges vackraste destinationer menar ägarna.

Projektet har även tagits väl emot av de berörda kommunerna samt Landshövdingen i Kalmar län.

– Vår besöksnäring är jätteviktig för regionen och vi måste alla tillsammans arbeta för att utveckla den så att fler vill komma till vår region. Det skapar i sin tur både mer sysselsättning och ökad inflyttning. Kalmar län är en diamant med så mycket möjligheter och så intressant utbud, vilket med ännu mer marknadsföring kommer att locka många, säger Thomas Carlzon, Landshövding Kalmar län.

– Jag applåderar alla initiativ som syftar till att locka fler människor till vår fantastiska region! Det skapar jobb, tillväxt och lockar möjliga nya invånare. Att sydost dessutom paketeras och marknadsförs gemensamt är verkligen på tiden. Vi är en gemensam destination, säger Johan Persson, Kommunstyrelsens ordförande Kalmar

Relaterade artiklar