Mortensen till VM vid svensk vinst på tisdag: "En jättestor ära"

Björn Mortensen kan få sitt livs chans, om det blir kvartsfinal för svenska landslaget.

delningar

Ölandsprofilen har slagit igenom som hyllad speaker för Ironman. Så sent som i Juni fick Mortensen chansen att vara speaker i Sveriges två sista matcher innan VM, mot Danmark och Peru.

Om Sverige vinner mot Schweiz på tisdag väntar kvartsfinal på lördag. Då ska en svensk speaker finnas på plats och valet föll på Björn Mortensen.

– Det var i torsdagskväll jag fick frågan, sedan fick jag en bekräftelse idag. De tyckte jag gjort ett bra jobb sist. Jag har pratat lite med de som kan bli påverkade om jag åker, det är ju Ironman i Jönköping nästa helg. De tyckte att det var fantastiskt, säger Björn Mortensen

Mortensen är ödmjuk inför utgångsläget. När Sverige spelar mot Schweiz på tisdag så borde Mortensen dock vara lite extra nervös. De kan mycket väl bli så att han får åka till Jönköping istället för Ryssland.

– Jag tror att hela Sverige står bakom vårt lag och jag kommer hålla på Sverige precis som jag har gjort tidigare. Men jag är jätteglad att de väljer mig till detta. Att få representera Sverige och SvFF är en jättestor ära. Sen är det en jackpott för mig. Jag kommer vara glad och lycklig oavsett vart jag är nästa helg.

Speakern är väldigt tacksam till det som banat väg för hans karriär.

– Allt är tack vare Kalmar och Ironman. Det hade aldrig blivit av utan detta. Jag är tacksam att Ironman vågade satsa på mig 2012. Det är som man säger säger i Ironman, Anything is possible, avslutar stjärn-speakern.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar