Laddar

Moskogsbranden brann i mer än ett dygn – bevakas noga

Omkring 320 ton virke gick upp i rök på avfallsanläggningen i Moskogen.

delningar

Vid klockan 08.00 på måndagsmorgonen kallades räddningstjänsten till Moskogens avfallsanläggning med anledning av en brand i en virkeshög.

Mer än ett dygn efter att branden startade brann det fortfarande med öppna lågor på tisdagsmorgonen. Omkring 320 ton virke, avsedd att flisas, gick upp i rök på avfallsanläggningen i Moskogen. Förutom att asfalten under brandhärden är bortom all räddning har inga andra materiella skador noterats, meddelar KSRR i ett pressmeddelande.

– Tack och lov var det en förhållandevis liten mängd virke. Det hade lika gärna kunnat vara 1 500 ton som låg där. Nu var det bara 320 ton, säger Maria Thuresson, KSRR:s samordnare för miljötillstånd.

Personal från KSRR har funnits på plats under hela natten för att hålla koll så att branden i kompostmassorna inte fick ny fart. Brandplatsen kommer att bevakas extra noga, åtminstone under det nästkommande dygnet.

Räddningstjänsten kunde använda vatten från avfallsanläggningens egna lakdammar för att släcka elden. Positivt ur miljösynpunkt då vattnet stannar i anläggningens reningssystem, istället för att rinna ut i naturen.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Mobilen tar plats i vår vardag

I dagens samhälle reagerar vi nästan mer på om någon inte pillar på sin mobil, än om man är upptagen med den.